maanantai 2. maaliskuuta 2015

Ikola, Kaisa: Betty

Kaisa Ikola (nyk. Viitala): Betty
Saga Egmont, 2020 (e-kirja)
Betty-sarjan 1.osa
Luin ~ 2.3.2015 blogista

(Alkuper. arvio: Vaikka tykkäänkin ensisijaisesti paperikirjoista, tämä kirja oli hauska kokemus. Siis kirja löytyy omasta blogistaan täältä, on aikoinaan ilmestynyt luku kerrallaan. Kyllä on hyvä, että luin Bettystä vasta nyt, olisi ollut kauheaa odottaa lukua kerrallaan ilmestyväksi. :)

Bettyn tarinaa on ilmestynyt jo useampi osa, joten nyt vaan jatkamaan seuraavaan osaan. )

Edit 07/2020

Betty-kirjat ilmestyvät v. 2020 e-kirjoina eivätkä ole enää luettavissa blogeissa.
Päivitän sarjan tiedot tänne blogiini, koska niitä ei enää löydy alkuperäisistä paikoista, e-julkaisuihin myös kirjojen kannet vaihtuvat ja tykkäsin sarjasta tosi paljon. Luin muistaakseni kaikki siihen asti ilmestyneet (5?) osaa peräjälkeen. Sarjassa on myös erillisiä välitarinoita, vähän niin kuin Downton Abbeyn jouluekstrat. :)

Kuvaus:

Beatrice Stewart eli Betty on rohkea ja päättäväinen nuori nainen 1900-luvun alun Skotlannissa. Ylämaan nummilla sijaitseva idyllinen Kuusikukkulan talo on täynnä vilskettä, kun verrattomat Stewartin sisarukset varttuvat yksi kerrallaan aikuiseen ikään.
Bettyä eivät puheet naimisiinmenosta hetkauta - hän haluaa opiskelemaan. Miten käy, kun voimakastahtoisena naisasianaisena tunnettu Betty matkustaa Edinburghin opistoon ja päätyy puhujalahjojensa ansiosta ratkomaan ystäviensä ja sukulaistensa rakkausmurheita?
Betty on ensimmäinen teos mukaansatempaavassa Betty-sarjassa, jossa on vaikutteita L. M. Montgomeryn, Louisa May Alcottin ja Mary Marckin klassikkoina tunnetuista tyttökirjoista.

Ei kommentteja: